fbpx

Bøker om Finanskrise: Bli bedre kjent med kriser i aksjemarkedet

All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Finanskrise er en økonomisk krise som gjør at både næringsliv, investorer og privatpersoner opplever en nærmest total mangel på kapital. Det vil si at det er vanskelig, om ikke umulig, å få fatt i penger til å gjennomføre nye investeringer og prosjekter.

Store norske leksikon

4 bøker om finanskriser i aksjemarkedet.

Lagde denne listen for de som ønsker å lære mer om finanskriser. Linkene er til Tanum, som er en samarbeidspartner med Investorkilden. Vil du unngå å trykke på de, kan du enkelt søke opp bøkene på Tanum, eller en annen bokhandler.

Avsnittene under tittelen er tatt fra Amazon, og oversatt.

Oppsummert:

  1. After the Music Stopped: The Financial Crisis, the Response, and the Work Ahead
  2. Stress Test: Reflections on Financial Crisis
  3. Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World
  4. Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises, 7th Ed.

Finanskrisen 2008

After the Music Stopped: The Financial Crisis, the Response, and the Work Ahead

bok om finanskrisen 2008

Alan S. Blinder – anerkjent Princeton-professor, Wall Street Journal-spaltist og tidligere visepresident for Federal Reserve Board under Alan Greenspan – er en av våre klokeste og mest tydelige økonomiske tenkere.

I After the music stopped, gir han en mesterlig fortelling om hvordan den verste økonomiske krisen i amerikansk etterkrigshistorie skjedde, hva regjeringen gjorde for å bekjempe den, og hva vi må gjøre for å komme oss etter den.

Med nøyaktighet, forteller Blinder om den perfekte stormen av hendelser som begynte i 2007, fra sprengningen av boligboblen til implosjonen av obligasjonsboblen, og hvordan hendelser i USA spredte seg over den sammenkoblede globale økonomien. Virkelig omfattende og særdeles lesbar, After the music stopped er den essensielle boken om finanskrisen.

Stress Test: Reflections on Financial Crisis

Bok om finanskrise

26. januar 2009, i dypet av finanskrisen og nettopp fullført fem år som president i Federal Reserve Bank of New York, ble Timothy F. Geithner sverget inn av president Barack Obama som den syttifemte sekretæren for statskassen av USA. I et påfallende oppriktig, nitrende og historisk lysende memoar, tar Geithner leserne bak kulissene under krisens mørkeste øyeblikk. Rask, avgjørende og kreativ handling var nødvendig for å avverge et annet stort depresjon, men politiske beslutningstakere møtte en tåke av usikkerhet, uten gode muligheter, og risikoen for katastrofale utfall.

Stress Test er en av bøkene Warren Buffett anbefaler.

Wall street krakket i 1929

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

aksjekrakket 1929

Wall Street krakket i 1929 og den påfølgende store depresjonen på 1930-tallet, som forkrøplet fremtiden for en hel generasjon og satte scenen for redselene for den andre verdenskrig. Likevel kunne den økonomiske sammenbruddet vært unngått, hvis det ikke hadde vært for beslutningene som ble tatt av et lite antall sentralbankfolk.

I Lords of Finance møter vi disse mennene, de fire bankfolkene som virkelig brøt verden: den gåtefulle Norman Montagu fra banken til England, Benjamin Strong fra NY Federal Reserve, den arrogante, men likevel strålende Hjalmar Schacht fra Reichsbanlk og den fremmedfiendtlige Emile Moreau of the Banque de France.

Navnene deres gikk tapt for historien, deres liv og handlinger ble glemt, til nå. Liaquat Ahamed forteller historien i livlige og gripende detaljer, i en betimelig og arresterende påminnelse om at individer – deres ambisjoner, begrensninger og menneskelige natur – ligger i hjertet av den globale katastrofen.

Se også: Stor oversikt over aksjebøker

Generelt om finanskrise

Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises, 7th Ed.

Finanskrise bok

Den første utgaven av Charles Kindlebergers strålende, panoramiske historie, utgitt i 1978, oppsummerte mønsteret på markedsutviklingen, og de fem stadiene i utviklingen av en finanskrise. Robert Z. Aliber undersøker rekkefølgen på fire bølger av kriser som har involvert mer enn førti land siden begynnelsen av 1980-tallet, og viser at implosjoner av deres banksystemer ikke følger av beslutningene fra ‘dårlige aktører’, men i stedet tyder på en dysfunksjonell internasjonal pengeordning.

Med et oppdatert forord fra Robert M. Solow, og et nytt etterord fra Lord Robert Skidelsky, illustrerer denne syvende utgaven den fortsatte viktigheten av Kindlebergers arbeid, og Alibers pågående undersøkelse av finanskriser rundt om i verden.

Har du lest, eller anbefaler du noen andre bøker om finanskrise?