fbpx
All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Utbytteaksjer i eiendomsektoren

Her er en oversikt over utbytteaksjer i eiendomsektoren. All utbytte informasjonen er samlet i Excel ark dere kan laste ned, trykk på Excel ikonet. Ved feil si ifra så rettes de med en gang.

Se også utbytteaksjene på OBX.

Se også utbytteaksjene i Sjømatsektoren.

Hvilket eiendomselskaper er børsnotert idag?

Akkurat nå (April 2019) er det seks børsnoterte eiendomselskaper på Oslo Børs. Det er Entra, Norwegian Property, Olav Thon Eiendomselskap, Selvaag Bolig, Solon Eiendom og Storm Real Estate. Alle er utbytteaksjer.

utbytteaksjer i eiendomsektoren

Under ligger det to grafer med historisk oversikt over gjennomsnittlig utbytte yield (direkteavkastning på norsk) for Eiendomsektoren. Det er viktig å merke seg at disse grafene påvirkes av Survivalship Bias. Det betyr at grafene ser på dagens børsnoterte aksjeselskaper, og glemmer selskapene som har gått konkurs, blitt kjøpt opp, eller lignende.

utbytteaksjer i eiendomsektoren

utbytteaksjer i eiendomsektoren

Se også: Alt du trenger å vite om Utbytte

Hvem av utbytteaksjene er best?

Det er utfordrende å peke på en utbytteaksje og si at den er best. Mange faktorer må analyseres for å finne frem til gode valg. Selvom en utbytteaksje har betalt utbytte i 20 år på rad er ikke det en avgjørende faktor for at den vil fortsette. Vi må se nærmere på kontantstrømmen, balansen og resultatet for å få et bedre overblikk. Tar selskapet på seg gjeld for å betale utbytte? Forsvinner salgsinntekene? Selger eller kjøper ledelsen i selskapet aksjer?

Olav Thon Eiendomselskap har betalt utbytte siden 1989, mulig lenger, men det er vanskelig å grave frem. I 2008 mistet de den gode rekken sin som følge av at finanskrisa slo til, men etter det har de fortsatt å betale utbytte. Jeg tror mange vil peke mot Olav Thon Eiendomselskap som et sikkert selskap, men hvis du får en sånn anbefaling er det viktig at du går grundig til verks selv. Bruk tid på å sette deg inn i selskapet, få regnskapet inn i Excel og gjør deg opp en mening.

Hvilket eiendomselskap er din favoritt på børsen?

Les også: Hva er en aksje?

3 thoughts on “Utbytteaksjer i Eiendomsektoren

  • april 17, 2019 kl 2:23 am
    Permalink

    Jeg har hatt entra i porteføljen siden de gikk på børs og jeg kan ikke annet enn å si meg svært fornøyd med utvinningen der og jeg har fått mange gode utbytter fra de. Gikk også inn i Selvaag i fjor og har hatt en flott reise med de, opp 30% pluss utbytter så langt. Så får vi se hva fremtiden bringer disse to selskapene 🙂

  • april 17, 2019 kl 2:26 am
    Permalink

    Skulle såklart stått utviklingen og ikke utvinningen ang entra over. Ikke alltid lett å skrive fra mobilen

  • Tilbakeping: Alt du Trenger å vite om Utbytte - Ex Dato, Utbytte Aristokrater, og mer.

Kommentarfeltet er stengt