02 / Min Fondsportefølje Q2 2018

Dette er den andre kvartalsvise oppdateringen av min fondsportefølje. Avkastningen er ned siden Q1, mye er investert i Europa - eks. Euro, og jeg har endret den månedlige allokeringen. 

En disclaimer: dette er ikke anbefalinger, og skal ikke tolkes slik heller. Dette er basert på min bakgrunn, kunnskap, meninger og mål.

Kvartalsvis avkastning

avkastning

Endring i sammensetning

fond portefølje

En stor endring som har skjedd er at jeg dytter halvparten av kapitalen som blir investert inn i DNB Global Indeks.

Månedlig sparebeløp blir fordelt slik

50 % - DNB Global Indeks.

10 % - Superfondet Norge.

10 % - Superfondet Danmark.

10 % - Superfondet Sverige.

10 % - DNB Teknologi.

10 % - Franklin Technology fund a (acc) USD.

Før

25 % - DNB Global Indeks

25 % - Superfondet Norge

25 % - Superfondet Danmark

25 % - Superfondet Sverige.

Jeg har også økt månedlig sparing i fond med 50 %.

DNB Teknologi og Franklin Technology fondene begrunner jeg her.

Avkastning på fondene

Fond

Avkastning totalt

fond

Geografisk fordeling

fondsportefølje

Sektorfordeling

fondsporteølje

Nøkkeltall

fond

Jeg har investert i omtrent 1600 selskaper.

Kommentarer og tanker rundt min fondsportefølje

79 % av kapitalen min er per nå investert i “europa - eks. euro”. Det vil si Norge, Sverige, Danmark, Island og Sveits. Stemmer dette? Er litt usikker på Sveits, sliter med å finne informasjon om dette.

Det er veldig mye, men vil gå nedover med tiden ettersom jeg har endret på den månedlige allokeringen.

Jeg har ingen meninger om hvilket land eller verdensdel som er smart å investere i, og det skal jeg eller ikke ha. Dette makro spørsmålet er langt unna noe jeg tør å tro jeg vet noe om. Allikevel har jeg investert i Superfondene som helt tydelig har et nordisk blikk, hmm. Hvorfor investerer jeg i de? Er jo ikke hele det nordiske markedet en gang, men kun de mest omsatte aksjene i Norge, Sverige og Danmark. Er det basert på home bias eller den gode avkastningen Norden har gjort i forhold til resten av verden tidligere, kanskje begge? Og, er de mest omsatte aksjene som gruppe representativt for de respektive landene? Nå dukket det opp flere spørsmål. Dette må vurderes nærmere.

Denne fondsporteføljen er ikke ferdig. For tiden gjør jeg et dypdykk i indeksfond, og et innlegg rundt disse vil komme senere.

En ting jeg også funderer på er ETF (Exchange traded fund) versus tradisjonelle fond, hvem er best? DNB indeksfond versus Vanguard Total World Stock ETF, for eksempel. Ikke sikkert dette blir et innlegg, men mulig.

Jeg er veldig usikker på hvor mye av økonomien min jeg skal investere i fondsporteføljen. Jeg er i midten av 20-årene, og har sannsynligvis store kjøp jeg skal gjøre innen 5 - 7 år. Viktig å ikke investere penger som må taes ut innen kort tid.

Lik og del innlegget, det betyr mye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Håper du fant nytte her! Diskusjoner og oppdateringer skjer der :)