fbpx

Investorkilden 2.0. Visjon, mål og innsikt

All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Er det mulig å gjøre en blogg om til en slags minibedrift?

Det er tre og et halvt år siden jeg skrev mitt første innlegg, og det er to og et halvt år siden Investorkilden.com ble opprettet. Det har skjedd mye siden starten.

I forbindelse med en vellykket lansering av min digitale aksjebok, har jeg lyst til å gi en statusoppdatering på Investorkilden (heretter IK).

Etter lanseringen, føler jeg at IK-prosjektet har gått fra å være en hjemmesnekra olabil, hvor hjulene stadig vekk falt av, til å bli en slitt gammel moped. Målet er å skape en selvkjørende Mercedes.

Det er langt igjen, men en milepæl er nådd.

Det er to grunner til at jeg gir denne oppdateringen nå.

For det første, vil det hjelpe med å forstå hvor IK har vært, hvor IK står og hvor IK skal. For det andre, ønsker jeg åpenhet til alle som følger IK og leser innholdet. Jeg synes personlig det er gøy å se utviklingen til andre, og tipper jeg ikke er alene om det.

I dette innlegget vil jeg gå gjennom visjon, mål, resultater, tanker og hvordan jeg har forandret meg siden starten.

Et gründerhjerte

Helt siden jeg som 12 åring hang skjell på kornstrå, og solgte de til andre som også var på telttur, så har jeg prøvd å starte noe.

Jeg har alltid ønsket å starte noe, og tjene nok penger til å drive med det. Fri fra hierarkier, energitapende oppgaver og kontorbåser. Fri til å disponere ressursene mine (tid og energi) hvordan jeg selv ser best. Muligheten til å kunne prøve på dette, er en uvirkelig luksus.

Jeg synes også det er 100x mer givende å bygge opp noe fra bunnen av. Det er ingen grenser for hvor bra det kan gå, samtidig som den økonomiske risikoen er begrenset. Det er også deilig at det ikke er en tradisjonell karrierestige jeg må klatre.

Men det er ikke lett. Langt i fra. Jeg har enda ikke lykkes.

IK er nå prosjektet jeg har kommet lengst med. Og det har passet som hånd i hanske med min interesse for finans og aksjer.

Spørsmålet nå, er hvordan jeg skal forvandle min gamle moped til en selvkjørende Mercedes.

Veien hit

I 2018 hadde jeg et stort pågangsmot og skrev mange innlegg. Jeg ønsket å vokse, og få fortgang på prosjektet.

For hver følger jeg fikk på twitter, sendte jeg en personlig takkemelding. Tanken var at det ville skape et sterkere bånd mellom følgeren og min profil. Jeg aner ikke om det funket.

Men det var et problem.

Jeg forventet for mye, for fort.

Fordi jeg hadde lært at det var mulig å tjene penger på en blogg, skiftet jeg, ubevist, fokuset over på det. Jeg ble grådig og hadde dårlig tid.

Det endte med at jeg ble lei, og gjorde ingenting i 2019.

Det kommer tydelig frem i antall publiserte innlegg per år.

Jeg publiserte 35 innlegg i 2018 og 5 i 2019.

Hittil i 2020 har jeg publisert 67. I realiteten har jeg dermed jobbet aktivt med IK i underkant av to år.

Visjon og mål

Jeg syntes det har vært vanskelig å definere visjonen og målet til IK. Den opprinnelige ideen var å gjøre selskapsanalyser og skrive om børsnoterte selskaper. Men prosjektet har sakte, men sikkert, utviklet seg til å handle om verktøy og kunnskap i aksjemarkedet. Det siste halvåret har jeg også introdusert personlig økonomi.

Da jeg startet IK, holdt jeg aktivt på med aksjer. Men jeg har gradvis brukt mer og mer tid på IK. Derfor bestemte jeg meg på et tidspunkt å stoppe med enkeltaksjer. Det er svært tidkrevende om man vil lykkes. Det nyter ikke å gå halvhjertet inn i det, noe jeg følte jeg gjorde.

I tillegg studerer jeg nå programmering ved siden av.

Av den grunn står kapitalen i indeksfond, så jeg kan fokusere fullt og helt på IK.

Visjon:

Bidra til smarte handlinger i aksjemarkedet, og en styrket personlig økonomi for enkeltpersoner.

Mål:

Samle og dele nyttig verktøy og informasjon, som gjør det enklere å lykkes økonomisk.

Se for deg en slags norsk Investopedia. Det hadde vært noe!

Innsikt

I dag fokuserer jeg på to trafikk-kanaler.

  • Organiske økter.
  • Sosiale medier.

En organisk økt er når en person klikker seg inn på siden gjennom søkemotorer. Eksempelvis når noen søker etter «teknisk analyse bøker». En person kan ha flere økter, og en økt kan ha flere sidevisninger.

På sosiale medier fokuserer jeg på følgervekst, fremfor å få følgere til å gå inn på siden. Mange følgere fungerer som et kvalitetsstempel. I tillegg kan man ved ønske dirigere denne trafikken ved å publisere artikler ol.

For å lykkes med disse to trafikk-kanalene, handler det hovedsakelig om bra innhold. Jeg kommer ingen vei med clickbait og verdiløst innhold.

Målet er at en leser alltid går fra nettsiden litt smartere, og at det også føles slik. Lettere sagt enn gjort.

Organiske økter

Helt i starten satt jeg meg et mål om 1 000 000 sidevisninger. Jeg er på 200 000 sidevisninger.

I mars 2020 skiftet jeg mål. Nå fokuserer jeg på organiske økter fra søkemotorer. Målet er 100 000 organiske økter månedlig.

Det er en lang vei igjen, men søylene vokser!

Følgerutvikling på sosiale medier

Målet for antall følgere på alle sosiale kanaler er 50 000.

IK har følgere på flere arenaer:

  • Facebook-side
  • Facebook-gruppe
  • Instagram
  • Twitter
  • E-post

Inntektsutvikling

Jeg har satt meg et mål og noen milepæler for inntekt.

Målet er at snittinntekten over 3 måneder er 20 000 kroner eller mer.

Milepælene er 5 000 kr, 10 000 kr og 15 000 kr.

Etter en bra boklansering, la jeg flere milepæler bak meg. Det føles fantastisk, for å være ærlig. Spesielt når tilbakemeldingene på boken er bra.

Søylen for August er lyseblå fordi inntekten ikke er fastsatt enda. Men den vil med stor sannsynlighet ende på cirka det. Det er vilt. Det har vært en hard reise. Men dette er bare starten.

Veien videre

Først og fremst prøver jeg å finne måter å reinvestere inntekten tilbake til IK. Det tenker jeg ofte på. Hvordan kan jeg få denne snøballen til å rulle?

  • Jeg prøver å engasjere skribenter.
  • Jeg har så vidt testet ut reklame på sosiale medier.
  • Jeg vurderer å oppgradere programvare (gjøre nettsiden raskere ol.)

Har du noen andre forslag, håper jeg du vil dele de i kommentarfeltet.

Ta kontakt hvis du har lyst til å skrive eller har noen andre ideer!

Ellers vil jeg fortsette å produsere nyttig innhold. Jeg skal også lage gratis minikurs i forbindelse med aksjer og personlig økonomi.

Vil jeg klare å oppgradere mopeden til en selvkjørende Mercedes?