Innholdsfortegnelse
Frontline Ltd er et rederi som transporterer råolje og oljeprodukter, og som i det siste har vært i en svært positiv trend. Vi skal se på den tekniske analysen av selskapet, og hvilke nivåer vi må holde øye med.
Som vi kommer til å observere senere, så er selskapet negativt korrelert med oljeprisen, så det anbefales å holde et øye med prisen på olje før man handler selskapet. Den tekniske analysen vil basere seg på en lavere oljepris enn det vi observerte før Koronakrisen.
La oss starte med oljeprisen.
Oljeprisen
Vi observerer perioden mellom 2014 til 2016, så går prisen på Brent Olje fra $120 til under $40, en kraftig reduksjon kan man si. Det samme observerer vi disse tider, hvor prisen gikk fra rundt $60 til $22 i skrivende stund.
Hva skjedde med Frontline 2014 – 2016?
For å få en forståelse om hva som kan skje med kursen, må vi se litt på hva som skjedde med aksjekursen til Frontline Ltd sist vi hadde et drastisk oljeprisfall.
Vi observerer en volatil pris på selskapet i samme periode som fallet i oljeprisen. Mot slutten av 2014, så faller prisen på selskapet, men stiger raskt opp igjen, før det hopper litt opp og ned, og så tar veien nedover igjen. Prisen i perioden 2014-2016 varierer mellom 60 kr og 160 kr, altså et veldig stort rom.
Les også: Trading med teknisk analyse: Metode og resultater.
Hva med selskapet nå, og hva skal vi se etter?
Året 2020 begynte med fall når koronakrisen inntraff, men tok seg fort opp igjen, og traff motstand på 120 kr. Vi observerer at aksjekursen har vært i en stigende trendkanal fra mars til nå, hvor den traff 120 kr og vendte litt nedover.
EMA, RSI og MACD signal
Momentindikatoren RSI angir at det er positivt momentum i selskapet, og aksjen går mot å bli overkjøpt. Det at den går mot overkjøpt er egentlig ikke noe stort problem, og sier heller ikke at selskapet ikke må kjøpes. Vi kan se tilbake til september 2019, hvor RSI også var ganske høyt ved det kritiske nivået 70, mens aksjen suste opp fra 70 kr til 110 kr.
MACD forteller oss samme historie som RSI, at det er positivt momentum og gir oss et kjøpssignal.
Det er tegnet inn tre EMA (Exponential Moving Average). Dette er en annen versjon av SMA, som du kan lese mer om her. Eneste forskjellen er at de tidligste kursene blir vektet mer enn de gamle. Den rosa linjen er en 10 dagers EMA, den blå en 20 dagers EMA og den rød en 100 dagers EMA. Både 10 og 20 dagers EMA er over 100 dagers EMA som igjen støtter et positivt momentum i selskapet.
De store trendlinjene
Jeg skrev i teknisk analyse for nybegynnere, at en nybegynnerfeil var å bli nærsynt, og glemme de store trendlinjene. Så det er akkurat det vi skal gjøre nå.
Når vi utvider vårt perspektiv, så kan vi få mer informasjon om hva som har skjedd i det siste. Vi kan først og fremst se at støtten som var på $60, holdt i februar 2019 og mars 2020. Vi ser også at RSI har i perioder vært over det kritiske nivået, men har fortsatt oppover, så at RSI går mot og over 70 kan vi si er et godt tegn.
Vi må ikke bli lurt av disse indikatorene, selv om alt indikerer positivt, så kan luften fort gå ut av et selskap.
Tidligere observerte vi en positiv trendkanal som hadde motstand på $118 og en stigende støtte på rundt 100 kr. Vi ser også ut ifra grafen at aksjekursen er veldig svingende, hvor det går opp 2-3 dager før det svinger ned i 2-3, for så å gå opp igjen. Vi kan observere at kursen har svingt ned, og vi må nå se etter støtten på 98-100 kr for å avgjøre hva som skjer videre.
Les også: Gode bøker for å lære teknisk analyse.
3 scenarioer
Jeg kan se for meg 3 scenarioer:
Scenario 1: Kursen vil i løpet av uken (uke 18) treffe støtten på 100 kr, og begynne å stige oppover. Dersom vi har en bekreftelse på at kursen har snudd, så kan vi kjøpe aksjen og holde den til rundt 120 kr, som vil gi oss rundt 15-20% avkastning avhengig av inngangs- og utgangsprisen.
Scenario 2: Kursen vil i løpet av uken (uke 18) gå ned til støtten, men gå under den. Da har vi et negativt signal hvor vi ikke kjøper aksjen, og eventuelt kan shorte den. Vi kan da forvente at kursen vil bevege seg for støtten på 60 kr nivået, før den eventuelt går opp eller bryter den for å gå lenger ned.
Scenario 3: Kursen vil i løpet av uken (uke 18) ikke bevege seg mye lenger ned, men heller bryter ut over motstanden på 120 kr. Det er et positivt tegn dersom den bryter gjennom 120 kr, vi kan ut ifra motstanden vi har funnet på den langsiktige grafen si at vi kan tenke oss et støtte rundt 130-135 kr nivået.
Hva som skjer videre med kursen er ikke lett å si, men vi kan være forberedt på et par scenarioer og handle ut ifra dem.
I dette bildet så sammenligner vi Frontline med Brent Oil Futures. Vi kan fra denne observere en negativ korrelasjon. Dersom oljeprisen går opp, så kan vi se at prisen på Frontline går ned, og motsatt.
Ved lave oljepriser, så kan vi forvente scenario 1 og 3, mens scenario 2 vil mest sannsynlig forekomme dersom det blir kjappe økninger i oljeprisen
Dersom du handler både short og long, så er dette absolutt et selskap hvor man kan få avkastning og anbefales å se på.
Hva er dine tanker?
Les også: Du burde starte en aksjeblogg for å bli bedre.
Nettside om finans, sparing og personlig økonomi. Vårt mål er å bli økonomisk sterke ved å spare penger og investere smart.