fbpx
All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Her er 4 gode aksjebøker for investorer jeg anbefaler! Disse har gjort størst inntrykk på meg, og jeg kan plukke opp alle og lese på nytt.

Har du noen andre favoritter? Skriv en kommentar, ettersom jeg ønsker boktips.

Les også: Enkle aksjebøker for amatører

One Up On Wall Street av Peter Lynch

one up on wallstreet

1977 – 1990 hadde Peter Lynch en gjennomsnittlig årlig avkastning på 29,2 % (!). Jeg er stor fan tankene hans. En av de er, hvordan vi som amatører kan oppdage gode investeringer i aksjemarkedet. Bare se deg rundt! Hvilket produkter kjøper du og dine venner mye av? Hvilket produkt elsker moren din? Deretter, hvilket selskap selger det produktet? Han forklarer tankene rundt dette i bøkene sine. Her kan du se 25 regler av Peter Lynch. Dette er en aksjebok jeg anbefaler sterkt.

Aksjekjøp og Daytrading av Oddmund Grøtte

Aksjekjøp og Daytrading er den første aksjeboken jeg kjøpte. Den introduserte meg til nye konsepter og metoder, som alle var interessante, og åpnet for videre utforsking. Boken handler om trading og sannsynlighet, i motsetning til One Up On Wall Street. Aksjekjøp og Daytrading er en fin aksjebok som jeg gledelig anbefaler!

Den Intelligente Investor av Benjamin Graham

Den intelligente investor

Dette er en klassiker og anbefales overalt. Skrevet av Benjamin Graham, mentoren til Warren Buffett. Benjamin Graham skrev denne boken for mannen i gata, hvor Security Analysis er boken han skrev til profesjonelle og spesielt interesserte. Warren Buffett, investorkilden, og mange flere anbefaler denne boken. Det beskriver hvordan du burde se på, og forholde deg til aksjer og investeringer. Anbefaler denne!

Common Stocks and Uncommon Profits av Philip Fisher

Dette er en aksjebok har jeg lest flere ganger. Aksjeboken er forskjellig fra One Up On Wall Street og Den Intelligente Investor fordi, den fokuserer på vekstselskaper, og ikke stabile, modne aksjer.

Common Stocks and Uncommon Profits gir et innblikk i kvalitative elementer i en aksjeanalyse, som lederskap, ansatte og selskapsstruktur. Han skriver også om hvordan man kan finne ut mye om selskaper ved å snakke med tidlige ansatte, konkurrenter og andre. Warren buffet anbefaler den, og har fortalt at strategien han bruker er 15 % inspirert av Philip A. Fisher.

Vil du ha flere aksjebøker? På investorkurs finner du 5 aksjebøker som hjelper nykommere i gang i aksjemarkedet.

67 thoughts on “4 Gode Aksjebøker for investorer

Kommentarfeltet er stengt