fbpx

6 Enkle Aksjebøker for Nybegynnere

All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

En utfordring jeg har opplevd, og ser på sosiale medier, er når folk anbefaler aksjebøker for nybegynnere. Dette er et naturlig og enkelt spørsmål mange stiller. Problemet er at, bøkene som blir anbefalt, ikke er for nybegynnere. De for folk med bakgrunn i finans, eller har drevet med aksjer i noen år.

Jeg har gjort det samme selv ved flere anledninger, derfor skriver jeg dette innlegget for å komme med konkrete og enkle aksjebøker for nybegynnere.

Jeg anbefaler deg også ha sjekke ut denne gode listen med aksjebøker for nybegynnere på Investorkurs.

Klassiske aksjebøker

En aksjebok som blir anbefalt til de fleste er Den Intelligente Investor av Benjamin Graham. Dette var en av de første aksjebøkene jeg leste. For å være ærlig, det var gresk. Hadde jeg hatt erfaring fra markedet, ville boken gitt meg mye mer. Det en klassisk aksjebok jeg mener det er bedre å lese senere.

Enda et hakk verre, er hvis man får anbefalt Security Analysis av Benjamin Graham. Den er for profesjonelle og spesielt interesserte.

Aksjebøker for nybegynnere

Dette er bøker som forklarer nøkkeltall, fundamental analyse, teknisk analyse, aksjemarkedet, analytikere, feller, emisjoner etc., på en enkel og lettleselig måte.

Se også: 4 aksjebøker for de som ikke er nybegynnere.

6 Aksjebøker for nybegynnere

Guide To Financial Markets: Why They Exists and How They Work av Marc Levinson og The Economist.

aksjemarkedet

Lurer du på hva aksjemarkedet er? Lurer du på hva obligasjoner er? Hva med børsnoteringer, opsjoner, preferanseaksjer, nøkkeltall og veldig mye mer?

Boken er perfekt for nybegynnere, da den gir deg gjennomganger av alle markeder. Den går dypt nok i materialet, men samtidig ikke for dypt. I tillegg er den strålende å ha som et oppslagsverk. Er du for eksempel interessert i å lære om obligasjonsmarkedet eller termin- og opsjonsmarkedet? Dette er boken. 

Det er ikke en bok du leser fra start til slutt, men en bok hvor du finner et spesifikt tema og leser om det. Vil du lære alt om aksjemarkedet, starter du på kapittel 7, Egenkapitalmarkeder.

The Education of A Value Investor: My Transformative Quest for Wealth, Wisdom, and Enlightenment av Guy Spier.

aksjer

Strålende aksjebok, som jeg skulle ønske jeg hadde tidligere, mye tidligere.

Guy skriver om sin reise på og fra skolebenken, og til hvor han er nå. Denne vil jeg anbefale til nybegynnere for perspektivet den bringer. Boken er også fin hvis du er i bransjen og har erfaring. Den gir ikke informasjon om strategier ol. Godt mulig det er vanskelig å ta til seg det han sier, men klarer du det, har du kommet langt på veien til å bli en god investor.

Anbefales!

Dividend Stocks for Dummies av Lawrence Carrel 

Anbefalt av Lars i kommentarfeltet (følg han på Shareville under kallenavnet Ørretportefølje_2030).

Lars skrev følgende.

Jeg har lest «dividend investing for dummies», det var heldigvis den første utbytteboka jeg leste, så jeg ble veldig inspirert.

Den er bygd opp slik at kapitlene kan leses uavhengig av hverandre, slik at det er lett å fordype seg i det man lurer på eller er interessert i. Har lest den frem og tilbake et utall ganger. Har f.eks ikke funnet en eneste bok som forklarer REIT bedre enn dummiesboka.

Warren Buffett Accounting Book: Reading Financial Statements for Value Investing av Stig B. and Preston P.

Boken er anbefalt fra Økonomiportalen i kommentarfeltet. Vil også legge til at forfatterene er svært flinke, og de har en podcast jeg lytter til, kalt The Investor Podcast.

Økonomiportalen skrev følgende.

Selv om jeg ikke har holdt på med aksjer og fond mer enn et års tid (egentlig mest fond, bare noen ville gjetninger for moro skyld med små beløp når det kommer til aksjer) og heller ikke har planer om å kjøpe nevneverdig mange enkeltaksjer, synes jeg denne boka var relativt lettlest og ga et godt innblikk i hvordan man kan lese resultatregnskap mm.

2 aksjeboktips fra Twitter

Aksjer og aksjehandel: Hvordan lykkes på børsen av Stig Mikalsen

Aksjebøker for nybegynnere

Aksjeanalyse på 1-2-3 av Ole Thoresen

Aksjebøker for Nybegynnere

7 thoughts on “6 Enkle Aksjebøker for Nybegynnere

  • august 23, 2018 kl 8:47 am
    Permalink

    Hei, bra innlegg. Lettleste bøker for nybegynnere er de i «dummies» serien. Dividend investing for dummies, Stock investing for dummies osv.

  • august 23, 2018 kl 4:41 pm
    Permalink

    Hei, så bra! 🙂 Veldig gode forslag, jeg har ikke sett noe på serien, men forstår det sånn at de er gode bøker for nybegynnere, har du lest noen av de? Takk for god kommentar!

  • august 24, 2018 kl 10:25 pm
    Permalink

    Jeg har lest «dividend investing for dummies», det var heldigvis den første utbytteboka jeg leste, så jeg ble veldig inspirert. Den er bygd opp slik at kapitlene kan leses uavhengig av hverandre slik at det er lett å fordype seg i det man lurer på eller er interessert i. Har lest den frem og tilbake et utall ganger. Har f.eks ikke funnet en eneste bok som forklarer REIT bedre enn dummiesboka. Har lest minst 7-8 mer avanserte amerikanske bøker om utbytteinvesteringer, men ingen av dem har mer informasjon en «dummies», bare mer komplisert språk og rotete oppbygning. Eneste unntaket er «The ultimate dividend playbook», desidert beste boka jeg noen gang har lest på feltet. Men den krever litt erfaring. Når det var ting jeg ikke forsto i den boka slo jeg bare opp i «dummiesboka» og fikk forklaring der.

    Har bladd litt i de andre dummiesbøkene og ser at de er tilsvarende bygget opp.

    Leste The intelligent investor for mange år siden og forsto lite.

  • august 25, 2018 kl 10:54 am
    Permalink

    Helt herlig! Takk for informativ og god kommentar. Skal legge til noen av disse bøkene i lista, og The Ultimate Dividend Playbook legger jeg til i min «to read» liste, samt under Bøker på nettsiden.

  • august 26, 2018 kl 12:30 pm
    Permalink

    Har du lest boka «Warren Buffett Accounting Book: Reading Financial Statements for Value Investing»?

    Selv om jeg ikke har holdt på med aksjer og fond mer enn et års tid (egentlig mest fond, bare noen ville gjetninger for moro skyld med små beløp når det kommer til aksjer) og heller ikke har planer om å kjøpe nevneverdig mange enkeltaksjer, synes jeg denne boka var relativt lettlest og ga et godt innblikk i hvordan man kan lese resultatregnskap mm.

    Når det er sagt er det ikke så mye som sitter et halvt år etter jeg leste den, men det finne med bøker er jo at man kan slå opp i dem igjen og igjen!

  • august 26, 2018 kl 12:49 pm
    Permalink

    Spennende! Hører på podcasten til forfatterene innimellom (The Investor Podcast), men var ikke klar over at de hadde skrevet denne boken. Har ikke lest den, men virker som en god nybegynner bok. Jeg pleier å se på bøker på GoodReads, hvor folk som har lest skriver kommentarer og vurderer. Godt mulig dette er en super nybegynner bok, legger den til «to read» lista.

    Opplever det samme som deg. Jeg leser en bok, og en tid senere husker jeg litt her og der, men ikke alle detaljer. Noe sitter, annet ikke. Takk for tipset! 😀

  • Tilbakeping: AKSJEBØKER FOR INVESTORER - 4 Gode Aksjebøker fra Investorkilden

Kommentarfeltet er stengt