fbpx

Lydbøker: Audible eller StoryTel [For Investorer]

All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Lydbøker gir oss mulighet til å høre på investeringsbøker, og alt mulig annet, hvor som helst. Sitter vi på bussen, i kø på legevakta, eller går tur i marka så kan vi få historier og kunnskap skrevet av kjente forfattere rett inn i øret. Personlig liker jeg bokformatet bedre etter å ha prøvd lydbøker (gjelder faglige bøker), da jeg har mulighet til å notere, stoppe å tenke og gå tilbake enklere. Er det en biografi eller historie derimot fungerer lydbok helt utmerket.

De fleste lenkene nedenfor er affiliate-lenker. Det betyr at Investorkilden får en liten utbetaling når dere benytter tjenesten, uten at man blir belastet mer for det. Hvis du ikke vil benytte affiliate-lenken og fortsatt prøve tjenesten går du bare direkte til nettsiden 🙂

På Investorkilden er vi ute etter faglige investeringsbøker og biografier til kjente investorer. Dette og hva produktene koster blir fokuset her. I tillegg kan vi prøve Audible gratis i en måned og StoryTel gratis i 14 dager, så det er en mulighet til å sjekke ut noen investeringsbøker man er interessert i.

Bla ned hvis du vil se utvalget med en gang!

Medlemskapene, fordeler og ulemper

Audible er verdens største lydbok selskap og er eid av Amazon Inc. StoryTel er Skandinavias største lydbok selskap.

De er forskjellige, både på utvalg og hvordan prismodell de bruker. På Audible kjøper man lydbøkene og har de til evig tid, på StoryTel streamer du bøker akkurat som på Netflix.

Audible

For et standard medlemskap (Gold Monthly) betaler vi 14,95 $/måned (NOK 121 kr). Medlemskapet innebærer at hver måned får vi en credit som kan brukes på en lydbok etter eget valg, så vi betaler i bunn og grunn 14,95 $ for en ny lydbok i måneden. Hvis du vil kjøpe flere får du 30 % avslag på disse lydbøkene. Det er også byttegaranti. Hvis vi bruker en credit på lydbok og misfornøyd kan vi bytte den tilbake innen 365 dager, de skriver at blir det utnyttet gjør de en vurdering.

Ved å opprette bruker får vi umiddelbart to gratis credit vi kan bruke på lydbøker etter eget valg, disse lydbøkene er nå våre (til og med hvis vi kansellerer medlemskapet). Jeg brukte mine på The Intelligent Investor (har den også i bokformat) og The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon (i starten satt han på gulvet og pakket bøker selv!).

StoryTel

StoryTel er som Netflix og har kun en type medlemskap som koster 199 kr/måned. Dette gir oss tilgang til alt, og stopper vi medlemskapet mister vi tilgangen. Av den grunn så er det naturlig at StoryTel har et mindre utvalg av kjente investeringsbøker, selvom de har noen.

Prøv StoryTel gratis i 14 dager

Vi har mulighet til å høre bøkene offline både hos Audible og StoryTel (viktig for oss som bruker minst mulig på telefon abonnement).

Oppsummering
  • Audible er billigere (80 kroner cirka).
  • Audible har større og bedre utvalg når det kommer til investeringsbøker.
  • På Audible må du kjøpe bøker (får beholde de).
  • StoryTel gir deg tilgang til alt de har.
Lydbøker hos StoryTel for Investorer

The Intelligent Investor (Warren Buffet anbefaler)

Stocks: An Essential Guide To Investing in The Stock Market av Matthew G. Carter

The Big Secret for the small investor av Joel Greenblatt

The Big Short av Michael Lewis (filmatisert)

The Black Swan av Nassim Nicholas Taleb

Fooled By Randomness av Nassim Nicholas Taleb

Flash Boys av Michael Lewis

One Up On Wall Street av Peter Lynch (investorkilden Anbefaler!)

Beating The Street av Peter Lynch

The Little Book That Beats The Market av Joel Greenblatt

The little book of behavioral Investing av James Montier

Trading for Dummies av Michael Griffis og Lita Epstein

Learn To Earn av Peter Lynch

Enough av John Bogle