fbpx

Investeringsstrategi, og 1 Viktig spørsmål

All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Investeringsstrategi

I 2013 tok jeg en test for å finne ut hvilken investeringsstrategi som passet meg best, resultatet ble en vekstsøkende contrarian chartist. Med andre ord, en som ser på grafer for å finne vekst der ingen andre ser. Dette har forandret seg helt nå.

Jeg tok den på nytt her om dagen. Resultat ble en fundamentalist, med litt contrarian i blodet. En som fokuserer på regnskapstall. Idag søker jeg i hovedsak store stabile investeringer, etter flere dårlige kjøp gjennom årene har jeg blitt mer og mer ydmyk mot aksjer. Sannsynligvis hadde jeg overdreven tro på egne evner i starten, og det tok noen år før jeg ble oppmerksom på at dette er vanskelig, og om jeg ikke setter av mye tid vil det gå dårlig.

Testen er fra boken Markedspsykologi av Ole Thoresen, en av mine første aksjebøker. Morsomt å se tilbake på svarene jeg ga den gangen.

 

Hva slags investeringsstrategier passer deg?

Vår investeringsstrategi er under utvikling hele tiden, jeg anbefaler alle å ta lignende tester for å se hvor man ligger, for å senere ta den på nytt. Det er ikke alltid gode spørsmål, og de kan være satt såpass på spissen at man forstår hva som ligger bak svaralternativene. Uansett, jeg syntes det er utrolig morsomt å følge utviklingen. Det er spesielt de første årene man virkelig ser de store endringene i tilnærmingen vi har til aksjemarkedet.

Her er en test fra The Motly Fool.

Hva slags investor ble du? A, B, C, D eller litt av hvert? Jeg ble i hovedsak en B, med litt C.

Mine svar: 

  1. B
  2. B (har brent meg på dette før)
  3. D
  4. C (måtte ha hjelp fra google, hvem vet hva «The Nitro at Six Flags» er???)
  5. B
  6. B
  7. C

Spørsmålet for å finne investeringsstrategi

Når man vil begynne å investere i markedet, er det ett grunnleggende spørsmål vi trenger svar på.

  1. Hvorfor vil du investere i markedet?

Svaret vi gir på spørsmålet, synliggjør veien videre, og vil hjelpe med å stille inn forventningene våre.

Hvorfor vil du investere i markedet?

Jeg vil investere i markedet for å lære om aksjehandel, og for å få bedre avkastning over tid.

Dette er mitt todelte svar, og gir meg retningen videre.

Hvordan lære om aksjehandel?

Hvordan få bedre avkastning over tid?

Hvordan lære om aksjehandel?

For å lære om aksjehandel, vil jeg investere i enkeltaksjer med en liten del av kapitalen min. Forventningene mine er at det vil gå dårlig, og mye arbeid må bli lagt ned i starten, men gradvis vil jeg lære og utvikle ferdighetene. For å lære mest mulig er det viktig at jeg gjør analysene selv, og spør om råd.

Hvordan få bedre avkastning i aksjemarkedet?

For å få bedre avkastning i aksjemarkedet, vil jeg investere periodisk i aksjefond med en større del av kapitalen min. Aksjemarkedet er kjent for å gjøre det bra over tid, hvis du vet hva du gjør. Forventningene mine er også her at mye arbeid må bli lagt ned i starten for å sette opp en fondsportefølje, men så fort dette er gjort, vil det være minimalt med arbeid i etterkant, og dermed kan jeg fokusere på enkeltaksjer. Jeg er per nå ikke kyndig nok til å få bedre avkastning over tid med enkeltaksjer, enn jeg ville fått med aksjefond.

Hadde dette vært mitt utgangspunkt for 6 år siden, ville jeg sannsynligvis vært lenger på veien nå, utfordringen er at man tror aksjemarkedet er lettere enn hva det er. Jeg opplever det som viktig å kartlegge forventninger og motivasjon, håper ingen undervurderer dette.

Les også: Hva er en aksje?

22 thoughts on “Investeringsstrategi, og 1 Viktig spørsmål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *