fbpx
All informasjon på Investorkilden er veiledende. Reklame: Siden innholder lenker fra samarbeidspartnere. Mer innhold på sosiale medier: Instagram Twitter

Er du interessert i utbytteaksjer? Denne boken er stappfull med eksempler, kilder og forklaringer på hvorfor utbytteaksjer er alfa & omega for langsiktige investorer.

Det var NicolasSelander på Twitter som introduserte meg til boken, når jeg spurte etter investeringsbøker å lese.

 

4 lærdommer fra boken:

  1. En måte å få positiv avkastning i fallende marked.
    • Faller markedet 20 % over 10 år, vil vi med denne strategien ha en annualisert avkastning på 6,3 %.
  2. Innsikt i utbytteuniverset.
    • Aristocrats, Champions, Achivers, Contenders, Challengers.
  3. Voksende utbytte strategien 10-11-12.
    • 4,7 % eller høyere direkteavkastning.
    • 75 % eller lavere utbetalingsandel.
    • 10 % eller høyere utbyttevekst.
  4. Hvordan derivater kan hjelpe porteføljen.
    • Kjøpsopsjoner, salgsopsjoner, covered call.

Beste lenke fra boken:
www.dripinvesting.org

En god utbytteblogg:
Stockles.com

Se flere nettsider om utbytte

Se flere utbyttebøker

Kort intro

Get Rich With Dividends er skrevet av Marc Lichtendfeld (les mer om han her). Boken er skrevet for å vise investeringsstrategien 10-11-12. I denne strategien handler alt om utbytte, hvordan du på 10 år vil ha en årlig avkastning på 11 % og en gjennomsnittlig årlig totalavkastning på 12 %. Derfor kalt 10-11-12 systemet. Boken er full av eksempler på hvordan dette systemet fungerer, har fungert og gjør seg i forskjellige markedsklimaer. Det er en klar lesning for alle med interesse for utbytteinvesteringer.

 

Boken

Den er skrevet på 196 sider, og delt opp i 12 kapitler. Kapitel 1 og 2 handler om utbytteaksjer og hvorfor de er best for langsiktige porteføljer. Dette var nyttefult for å forstå mer av utbytteuniverset. Kapitel 3 viser han hvordan strategien gjør det i forskjellige investeringsklimaer. I kapitel 4 diskuterer han utbytte versus tilbakekjøp av aksjer. Kapitel 5 er relativt kort, her skriver han om hvorfor kjedelige aksjer gjør det best over tid. I Kapitel 6 går han inn på andre alternativer til utbytteaksjer, som REIT´s, BDC´s og MLP. Det er i kapitel 7 og 8 vi kommer til hovedretten. Her viser han først hvordan man setter opp en portefølje, hvor du finner payout ratio, utbyttevekst og andre nøkkeltall viktig for utbytteinvestorer. I kapitel 8 får du 10-11-12 systemet lagt fram. I kapitel 9 til 11 handler om krydder til porteføljen, som derivater, utenlandske aksjer og DRIP´s. Kapitel 12 tar for seg skatt.

Det boken ikke gir deg, er hvordan du analyserer verdien til selskaper. Du vil ikke finne noe om hvordan du analyserer konkurransefortrinn, du finner heller ikke noe om hvordan du regner ut verdien av et selskapet eller om et selskapet er dyrt eller billig, eller utregning av neddiskontert kontantstrøm. Det du vil få, er oppskriften på hvilke nøkkeltall som er viktig for å ha mulighet til å oppnå god avkastning over tid, og hva du må tenke på når du investerer i utbytteaksjer.

Når det gjelder verdivurdering

Man kan argumentere for at disse nøkkeltallene, utbetalingsandel, direkteavkastning og utbyttevekst, er indikatorer for hvordan verdivurderingen av selskapet ser ut. Utbetalingsandelen handler om sikkerhet, utbyttevekst handler om hvor bra selskapet gjør det og direkteavkastningen er direkte tilknyttet prisingen. Et høyt priset selskap vil ha en lav direkteavkastning og motsatt. Derfor vil kombinasjonen av disse utgjøre gode investeringsobjekter. I tillegg viser han at et selskapet med 4,7 % direkteavkastning og 10 % årlig utbyttevekst i et markedet som faller i 20 % i løpet av 10 år vil gi deg en årlig vekstrate på 6,3 %. Det er kraftfullt.

In this entire strategy, the reliability of the dividend is the most important factor. If you´re relying on dividends for income, you may not be able to afford a cut.

Ingrediensene i 10-11-12 systemet er følgende.

  • Payout ratio = 75 % eller lavere. (basert på kontantstrøm)
  • Direkteavkastning = 4,7 % eller høyere.
  • Utbyttevekst = 10 % eller høyere.

Disse nøkkeltallene vil, over tid, gi avkastning som lovet. 11 % årlig og 12 % gjennomsnittlige årlig totalavkastning.

I look for companies whose payout ratios are 75 % or lower, with growing sales, earnings, and cash flow. Of any of the guidelines, this is probably the one you want to stick to the closest, because we´re talking about the stability of the dividend.

Til slutt

Er du på jakt etter utbytteaksjer er dette en bok å lese. I tillegg til en hel del eksempler, får vi en god gjennomgang av utbytteuniverset.


Kjøp boken på Tanum med denne linken, da mottar investorkilden 10 % av kjøpesummen uten at du betaler mer.

18 thoughts on “Get Rich With Dividends av Marc Lichtendfeld

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *